Известие

Collapse
No announcement yet.

Свети дюза на 4-та и на 5-а след 3.5к оборота

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от tur4in
    ми купува се нова и се монтира от специалист. но преди това се сменят дюзи и дебитомер. също е добре да се отвори мотора да се ревизира.
    В този ред на мисли, предлагам да смени колата

Сега сериозно.Първо диагностика.
    Ако е регулатора - смяна.Ако е турбината - регулиране.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
      ако беше регулатор щеше да я изгаси направо е то пак зависи де но в повечето случаи
      Живко е дал правилен отговор относно регулатора за налягане-по пътя на логиката не е от него!
      Първоначално публикувано от tur4in
      ми купува се нова и се монтира от специалист. но преди това се сменят дюзи и дебитомер. също е добре да се отвори мотора да се ревизира.
      В твоя сервиз може и така ги ремонтирате!
      Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
      И как разбра?!!!
      И как се оправя лесно?!!!
      Ми колегата ще напише какво е но симптомите са на пренадуваща турбина!

Comment

Първоначално публикувано от RUSEV-BGR Покажи съобщение
        Турбината ти пренадува!!!Вземи мерки докато е време!!!Оправя се много лесно!!!
        сяяя как го разбра това да не би геометрията да му се е зацапала аааа, хахаха при положение че той няма щото колата е с гейт
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
          сяяя как го разбра това да не би геометрията да му се е зацапала аааа, хахаха при положение че той няма щото колата е с гейт
          Виж сяяя това ми е работата по-цял ден!Много добре знам че е с гейт и ако се напънеш малко да помислиш-ку са спука маркучету на гейта кво става!А и оста на гейта запича!И това става като се кара много градско!Не се зяждам имал съм няколко случая на проблеми от това естество на 105 коня жтд!

Comment

и все пак е доста по-трудно това отколкото да се зацапа геометрия, но всичко е възможно затова съм дала на колегата къде да и направят диагностика
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Имах го абсолютно същия проблем.След слагане на добавка в горивото всичко си дойде на мястото.Явно дюза нещо е била позапекла.Това беше преди 2 години,от тогава няма и помен за този проблем.
              156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
              147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
              159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                Имах го абсолютно същия проблем.След слагане на добавка в горивото всичко си дойде на мястото.Явно дюза нещо е била позапекла.Това беше преди 2 години,от тогава няма и помен за този проблем.
                Ми да ама при мен проблема е че това започна да го прави с добавка. На Лики Моли за Common Rail сипах преди около 1000км. Ти каква добавка сипа тогава?

Alfa Romeo 146 1.6 TS '98 - EX ; Alfa Romeo 156 1.9 JTD '00 ; Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16v '03 - ex ; Alfa Romeo 166 2.4 20v '04 Alfa Romeo 159 SW 2.4 20v '07

Comment

REDEX.

Comment

А така и не чухме от колегата каква е грешката до сега
                    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                    0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                      А така и не чухме от колегата каква е грешката до сега
                      Това е така щото още не съм ходил на диагностика, а и се чудя дали да не си взема кабел за диагностика направо и да знам че оттук натам като има проблем-показвам ви тук грешката и разбиращите ще си кажат мнението

Alfa Romeo 146 1.6 TS '98 - EX ; Alfa Romeo 156 1.9 JTD '00 ; Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16v '03 - ex ; Alfa Romeo 166 2.4 20v '04 Alfa Romeo 159 SW 2.4 20v '07

Comment

Първоначално публикувано от d1lian Покажи съобщение
                        Това е така щото още не съм ходил на диагностика, а и се чудя дали да не си взема кабел за диагностика направо и да знам че оттук натам като има проблем-показвам ви тук грешката и разбиращите ще си кажат мнението
                        Да си имаш усталък винаги е от полза.
                        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Проблема е решен. Не съм ходил на диагностика, просто явно имах някакъв голям късмет и открих проблема без да си искам http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=69220

Поздрави!

Comment

То затова след като стане нещо,първо се вдига капака....бърз поглед на нещата за механични проблеми(както е в случая) и след това обясненията за светкащите крушки по таблото,щото виждаш колко неща се изредиха и изписаха и колко проблема бяха предположени ,а то няма нищо общо.......защото някой път ще си мислиш ,че правиш едно,а то се оказва в последствие друго......и ще имаш излишни разходи ............надявам се ме разбираш какво искам да кажа,успех и се радвам,че си реши проблема по лесния начин

Comment

Working...
                            X